May 5, 2012

Yes We Can :) Bannerele au fost date jos de pe Casa Sfatului

In aceasta noapte, Casa Sfatului a revenit la normal. Bannerele electorale care au murdarit acest simbol al Brasovului  timp de o saptamana au fost date jos. Cladirea este din nou mandra si semeata.

Se poate vorbi de o victorie a bunului-simt impotriva abuzului si puterii discretionare. O victorie a brasovenilor care-si iubesc orasul, care gandesc limpede si cu capul lor, oameni care au refuzat inregimentarea sau metamorfozarea in momai emitatoare de lozinci. Brasoveni care au refuzat sa taca.

Trebuie sa reamintim site-urile si blogurile brasovene, independente politic, care au luat atitudine fata de acest abuz: Basme si Legende Brasovene, Bloghita, BrasovBuzz si Dealul Melcilor. De asemenea, sa nu-i uitam pe jurnalistii Mihai Bara si Doru Supeala, care au combatut si ei pe unde au putut :) Si mai sunt  zeci de alti brasoveni care s-au indignat pe facebook.

Iata ca avem totusi o comunitate vie, energica, atenta la ce se intampla in jur si gata sa reactioneze.

Sa speram ca maine nu vom vedea bannerele la loc, ele fiind inlocuite intrucat Aristotel si-a schimbat vopseaua. Nici maine si niciodata.


Foto: brasov.ro

1 comment:

  1. Ajung imediat în Piața Sfatului. Sper să nu găsesc alte bannere mai mari. :)

    ReplyDelete