Mar 5, 2014

Pateu, avansat la Economie pentru a-şi rupe gâtul

Constantin Niţă a fost numit ministru al Economiei pentru a scăpa de el de la Energie, următorul pas fiind ejectarea totală din guvern.


După cum BrasovNews anunţa în urmă cu patru luni, Constantin Niţă a fost zburat de la Energie. Metoda adoptată a fost cea clasic comunistă, când se dorea îndepărtarea unui indezirabil fără a se crea valuri, acesta era avansat ca s-o dea în bară.

Ministerul Energiei a fost creat artificial de PSD prin rupere din subordinea Ministerului Economiei pentru ca acest domeniu foarte gras din punct de vedere financiar să nu fie controlat de PNL, care în acel moment deţinea Economia. Nu se ştie cu ce a reuşit specialistul în pateuri de la Braşov să-i păcălească pe liderii partidului şi să obţină Energia, foarte probabil şi-a pus pe masă expertiza în sifonat banii publici. În orice caz, apoi a mers din gafă în prostie, culmea atingând-o scandalul de corupţie în care a fost implicat consilierul său, condamnat recent la peste 4 ani de puşcărie.

În mod normal, acum că PSD a scăpat de PNL, Energia trebuia să revină la Economie, însă va continua să funţioneze ca minister separat ca şi până acum, nu cumva să-şi păstreze Pateu controlul, în fruntea acestuia fiind numit un adevărat specialist.

Evident că Niţă ştie foarte bine ce a păţit, s-a văzut şi azi după sictirul cu care a depus jurământul la Cotroceni pentru noua poziţie. La Economie va avea de gestionat numai găuri negre, în special Oltchim, după cum Ponta i-a trasat sarcină încă din prima zi în care a fost numit interimar. Cu puţin succes îşi va rupe şi el gâtul acolo, precum predecesorii, şi Ponta va scăpa astfel elegant de el. Ca în vremurile comuniste.

UPDATE. Pateu a facut scandal in sedinta de guvern pentru ca a ramas fara controlul Energiei. Ceea ce confirma ca a fost avansat pentru a scapa de el.

Fostul ministru delegat pentru energie, Constantin Nita, nu accepta usor faptul ca a pierdut controlul asupra companiilor energetice dupa ce a fost numit ministru al economiei. De aceea, chiar in prima sedinta a noului Guvern, a cerut sa fie aprobat un act normativ prin care sa-i dea posibilitatea sa-si exercite in continuare controlul asupra acestor companii aflate, in prezent, la Departamentul pentru Energie. Practic, vrea sa-i limiteze la maxim atributiile noului ministru delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, potrivit unor surse guvernamentale.  (sursa)

No comments:

Post a Comment