May 18, 2009

Pateu e bun scriitor doar cu Branza. Sau cum ministrul Nita este autor de carti scrise de altii

Ministrul Constantin Nita nu este numai un biznismen de succes cu datorii la stat, ci si un genial teoretician al sistemelor economice, cu studii transpuse spre stiinta prostimii in numeroase carti. Scrise de altii. Pentru ca tot se da el intelectual cu burta si reproseaza prietenilor de coalitie, care-i dau in gat impostura, ca "să pună mîna pe carte, să înveţe problemele economice şi de fiscalitate şi apoi mai discutăm" ar fi bine sa i se reaminteasca chestii. Ca marele doctor in economie si autor a numeroase carti de specialitate a citit mai putin decat a scris. Sau a scris mai mult decat a citit, ajutat fiind de contributiile generoase la plic pentru a figura ca autor pe coperti. Zvonuri existau despre aceasta practica de intelectualizare a fostului chelner in urma publicarii la Iasi a unor volume la kilogram alaturi de un alt Nita, Ilie, de parca erau fratii Strugatki ai economiei. SF-ul asta s-a confirmat prin 1999 la Brasov, unde conferentiarul Aurel Branza a fost convins sa-l adauge pe coperta cartii sale si pe doctorul Pateu. Contributia intelectuala a acestuia a fost o sponsorizare consistenta si publicarea cartii la editura unui alt pesedist, fost activist comunist de nadejde, Ionita Cristea de la "Ecran Magazin".


Sigur ca-i va tremura burta fostului chelner, devenit doctor in economie si ministru, ca ramane fara aura 'telectuala. Poate asa acuza niste manevre marsave d'ale pedelistilor, sa-l mai supere cu nervii pe Scripcaru. Unde este angajat acum Gabriel Bratucu, care stie cel mai bine cum l-a pus pe Pateu alaturi de el pe coperta "Dictionarului general de afaceri", editura "Ecran Magazin", Brasov, 2003.

4 comments:

  1. Anonymous6:49 PM

    Ma da invidios mai esti.Daca are datorii ,il priveste doar pe Nita si daca tu nu ai ,inseamna ca esti un covrigar.

    ReplyDelete
  2. Anonymus, după ce că eşti un simplu... anonim, mai eşti prost grămadă dacă tot ce ai reţinut din articol e faptul că Niţă are datorii.

    ReplyDelete
  3. hhhhhmmmmm. urata treaba!

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:54 AM

    Tu ce ai retinut din acest articol,copil mic ce esti ?

    ReplyDelete