Jun 30, 2011

Studentul Scripcaru a fost cam chiulangiu

Daca studentul George Scripcaru ar fi trecut mai des pe la cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport ar fi aflat ca ciclismul este si dumnealui un sport.
La Brasov, biciclistii au parte de un tratament cu totul special, fata de restul tarii si al lumii normale la cap. Precum cainii, biciclistii sunt un potential pericol si trebuie luate masuri de prevedere. Ei nu au ce cauta prin parcuri, unde trebuie sa zburde nestingheriti pensionarii orasului, pentru ca au la dispozitie atatea strazi frumoase cu giratorii splendide. Au loc destul sa se invarta prin oras pe multitudinea de trasee special delimitate, unde se simt in siguranta impreuna cu familia si cu copiii lor biciclisti.

Brasov este probabil singurul mare oras in care biciclistii n-au voie in parc. Nu face sens o comparatie cu ce se intampla mai la vest de tara, sa privim chiar mai spre dispretuitul sud, al nostru. La Bucuresti, nu numai ca pedalezi in voie prin Herastrau sau Cismigiu, dar se si incurajeaza, sunt pe acolo centre de inchiriat gratuit biciclete. Culmea culmilor, si prin parcurile alea sunt pensionari, si copii mici. Cine stie, poate ca aia sunt mai zdraveni decat astia ai Brasovului.

In relatia cu biciclistii, Primaria Brasov cam pedaleaza in gol. Da bine la poza, dar tot pensionarii inspaimantati de animalele alea pe doua roti, care le strica siesta in parc, conteaza mai mult la alegeri. mai mult ca sigur ca sunt aceeasi pensionari care se temeau ca tramvaiul le darama casa.
Cea mai buna solutie ar fi ca masa aia critica de se aduna lunar la pedalat sa-l trimita pe Scripcaru inapoi la scoala.

No comments:

Post a Comment