Jul 3, 2011

Ai picat bacul? Fa si tu ca Scripcaru

Nu este o drama daca ai picat bacalaureatul. Ba chiar poate fi un atu pentru o frumoasa cariera, exemplul mobilizator este chiar aici in oras, tocmai in fruntea sa. Ia uite reteta de succes a lui Scripcaru.

Daca tot n-ai treaba ca n-ai scoala, te bagi intr-un partid, nu conteaza care, important este sa fie mare, un PDL, PSD sau PNL. Acolo nimeni nu te intreaba de studii, ci de cati ca tine mai poti sa aduci si cat timp ai de lipit afise. Asa ca pacalesti rapid cateva rude si pe cine mai poti sa convingi din sectia de picati, dupa care, pe langa lipit afise, trebuie sa mai dai dovada de initiativa: cari gentile sefilor, le torni in pahare, spui "acum, sa traiti" cand te trimit dupa tigari si nu uiti sa fii pe langa ei cand ies de la WC, ca sa-i pupi in cur. Garantat, niciunul nu rezista la asa tratament, asa ca te vor baga, chiar si fara bacalaureat la o facultate privata, pe unde au ei cumetrii. Doar e pacat ca asa un baiat bun sa se piarda, se gaseste pe undeva prin tara vreo facultate de sport, ceva. Pana o termini, ti se aranjeaza si bacul, caci deja ai devenit persoana importanta in partid, nu se cade sa n-ai educatie. Apoi, cu atatea scoli, esti numai bun sa-i conduci pe ceilalti, partidul te sustine. De aici incolo, totul va merge ca uns: primar de mare oras, vicepresedinte de mare partid de guvernamant si cine stie ce mai urmeaza...

Asa ca nu mai fi trist, astia de si-au luat acum bacul vor ajunge niste amarati de profesori sau, in cel mai bun caz, vor fi directori si ministri in subordinea ta sau te vor pupa in cur prin ziarele tale.

No comments:

Post a Comment