May 24, 2012

Mihai Mohaci, un prefect pentru linistea lui Scripcaru

Numirea lui Mihai Mohaci ca prefect confirma trainicia legaturilor subterane existente la Brasov intre PSD si PDL. Mihai Mohaci a fost instalat in functie cu acordul lui George Scripcaru.

Argumentele care sustin aceasta teorie sunt mai jos.

Follow the money 

Mihai Mohaci a fost promovat ca prefect de catre un grup din PSD puternic conectat financiar la bugetul local, controlat de George Scripcaru.

Grupul Scripcaru din PSD este format, in principal, din urmatorii:

Ioan Adam - vicepresedinte organizatia judeteana PSD; contract exclusiv de reprezentare juridica a Primariei Brasov. Beneficii: cateva milioane de lei anual


Mihai Ghirda - presedinte organizatia municipala PSD; cumparator al unui spatiu detinut de Primarie la un pret de nimic. Beneficii: 1.000.000 de euro 


Gheorghe Dutu - fost deputat, consilier judetean PSD; contract cu Primaria Brasov pentru construirea unui spital. Beneficii: fara numar, poate stiti voi cat poate produce un spital privat, in pierdere sigur nu merge

Acesti oameni au mari interese ca afacerile lor cu banii publici si bunurile comunitatii sa mearga inainte, fara sincope, prin urmare nu isi pot permite sa il supere pe cel de care depinde linistea lor financiara, adica administratorul bugetului local, George Scripcaru.  Un prefect din partea PSD care sa-i dea dureri de cap lui George Scripcaru ar fi ajuns sa le creeze lor dureri la cap si mai ales la buzunare.

Asa a aparut in schema Mihai Mohaci, un individ moale, fara personalitate si usor manevrabil.  Un individ deja prins in paienjenisul dubios al afacerilor detinute de acesti baieti, fiind asociat cu Ioan Adam in tzeapa de fonduri europene numita SC Frigo Pommes SRL.

Aplauzele presei PDL

Numirea in plina campanie electorala a unui adversar politic cu mari pete intr-o functie atat de importanta trebuia sa fie mana cereasca pentru PDL. Nu numai ca PDL si media afiliata n-au suflat o vorba despre subiectul fondurilor fraudate, dar s-au apucat sa-i si preamareasca activitatea. Organul de presa al PDL, Transilvania Expres, i-a dedicat joi, 17 mai, o deschidere de ziar, pe un subiect absolut minor, cel privind situatia de la Bod. Cu alte cuvinte, "ia uite ce prefect destoinic avem, nici n-a venit bine si face treaba".

Si inca una

Tot joi, 17 mai, niste naivi de la PSD si PNL ii cer noului prefect Mihai Mohaci sa atace "bugetul-panseluta" al Primariei Brasov. Prefectul-ghiocel n-a avut nici pana astazi vreo reactie.

1 comment:

  1. Anonymous9:06 AM

    Eheee,dragii mosului,cata dreptate avea Ghise,daca nu curge la cine trebuie din cooperativa nici apa nu pica la Brasov...
    Noroc ca buboiul se va sparge mai repede decat le este frica celor pesimisti din gasca!
    Prietenii stiu de ce!

    ReplyDelete