Feb 24, 2009

Gata, ne-au demascat oamenii de bine!

Un grup de gospodine revoltate si de oameni ai muncii preocupati de cresterea productiei la Intreprinderea de Limbi Grele "Costica&Scripica" a reusit sa ne smulga masca, sa ne arate adevarata fata. Suntem platiti, vanduti, si cumparati. O tripla calitate care ar fi extrem de benefica in aceste vremuri crizate, daca n-am fi si bolnavi, cretini si, asta da infierare, neconceptuali. Necon... cum?? Gata, nu mai torturati cu asemenea imprecatii, recunoastem tot si mai mult decat atat. Incarcati de rusine, difuzam noi insine marturia unui cetatean al muncii despre multiplele resurse care ne mana si ne sustin in aceasta marsava actiune impotriva poporului, stralucit reprezentat de catre conducatorii sai.

Asta era in 1990. In 2009 avem iar FSN la putere. Personajele care populeaza scena publica sunt cam aceleasi, laolalta cu replici de-ale lor de factura si mai proasta, precum Pateu sau Scripcaru. Sau Cancescu. Toti trei membri ai FSN in 1990 si admiratori ai celui care a salvat panselutele din Piata Universitatii. Deci acelasi sistem, aceeasi lideri, aceleasi intimidari si amenintari. Cuvantul liber este de mult o gluma proasta in mare parte din presa locala. "Ia-i Angliei libertatea presei si se va alege praful de maretia ei" zicea un carturar acum vreo cateva sute de ani. Dar cum suntem undeva printr-o provincie a unei tari nu prea marcate de maretie si nici nu intentioneaza mai mult, nu putem opera cu asemenea fineturi, pretiozitati, profunzimi. Pe aici, politicianul (Enache Paul, se aude?) are karatist la purtator pentru a-si regla onoarea deranjata de prea mult adevar. Filmul asta despre mineriada tocmai de aia a fost postat, pentru a mai vedea o data la ce duce impunerea unanimitatii si a unui singur adevar. Care, dupa cum s-a aratat mereu in regimuri de asemenea factura, este in fapt o mare minciuna.

Cum este minciuna despre competenta si onestitatea liderilor politici ai Brasovului. Este drept, ei nu ii au pe mineri la indemana. Ii au pe interlopi. Ploua pe acest blog cu amenintari, si mai grav este ca sunt vizate persoane care n-au nicio legatura. Tot mai multi uitam prin ce am trecut si nu facem mai nimic sa ne impotrivim. Asa e, cine uita, nu merita. Nu merita sa scrie liber, nu merita sa vorbeasca fara frica, nu merita sa traiasca demn, fara rusinea de a fi condus sau platit de chelneri, analfabeti si alti escroci care se identifica cu statul.

4 comments:

  1. Anonymous4:00 PM

    Mai baiatule, baga-ti mintile in cap si daca te crezi ziarist, scrie in ziare.
    Dar tu te consideri ziarist si nu stii ca bloggerii nu au nici o valoare. Ca tine sunt mii si nu ii baga nici dracu' in seama.
    Incearca sa iti publici gandurile intr-un ziar local si vezi daca se vand macar 2 numere.
    In ceea ce priveste remarca cu "Pateu", ti-am raspuns si ieri: Pateu e ma-ta ca a facut un bou. Si se vede ca esti bou ca insisti intr-o veselie.
    Problemele cu mineriada si alte evenimente despre care te chinui sa iti amintesti, cu toate ca ele au fost mult mai multe, sunt prea grele pentru un creier de bibilica si fara circumvolutiune.
    Tie ti se potriveste sportul cu halba la "pufoaica rupta" si e pacat ca te dezici de el. De ce nu dai sfaturi in acest domeniu unde te pricepi cel mai bine, tu si grupul tau de prieteni. Un lustruitor de clante ca tine pentru ca nu vreau sa folosesc expresia cu "limbile", pe care des o folosesti pentru ca o practici.
    In sfarsit, ai imprumutat ceva din caracterul celor cu "ochi albastri" din jurul tau. Jigodie la jigodie trage si suferiti toti de boala "jigodeala". Nici dracu' nu va mai vindeca.
    Hai salut!

    ReplyDelete
  2. bai, ce tare, i-am pleznit fix in pateu... doare intens daca-ti consumi atata energie pentru un banal bou...ce ziceai de ochi albastri?...asa-i ca ai batut mesajul asta despre Pateu in pozitie de drepti?

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:38 AM

    Salutari, Iuliane! :P

    ReplyDelete
  4. n-avem iulian. mai incercati si maine

    ReplyDelete