May 11, 2012

Alta tampenie: Scripcaru vrea sa betoneze paraul de la Pietrele lui Solomon

Hotarat lucru, campania asta vine ca o molima pentru Brasov. Dupa ce ala de la Judet a infectat Casa Sfatului, a venit randul astuilalt de la Primarie sa ne contamineze imprejurimile. Cu niste asfalt si ceva beton.

Ce i s-a mai nazarit gospodarului Scripcaru, patruns de fiorul creatiei? Sa transforme in parcare paraul care coboara aprig de la Pietrele lui Solomon. Iata ce declara el astazi, in legatura cu planurile de a moderniza Drumul Vechi:

 „Aici avem în vedere posibilitatea acoperirii pârâului care curge pe lângă drum, urmând ca terenul câştigat să îl folosim pentru amenajarea unor alei pietonale sau a unor parcări” (sursa).


Prin urmare, paraul ala cu apa limpede si racoroasa ocupa niste spatiu vital, care ar putea fi utilizat pentru ca toti ghiolbanii iesiti la gratarageala cu masina sa aiba unde sa parcheze. Sa poata ei sa-si prepare elegant ceafa de porc la botul BMW-ului.

Stiti ce va insemna asfaltarea Drumului Vechi si betonarea paraului? Ca tot locul ala de la Pietrele lui Solomon va deveni un mare iarmaroc, plin de masini, autobuze si manelisti iesiti la natura. Mult mai mare decat ce este acum, caci tot tzoparlanul pe patru roti se va bucura sa profite de asfalt.

Si daca tot este infrastructura asigurata, poate se face si un frumos si imens complex hotelier la Pietrele lui Solomon, ca doar e pacat sa nu se castige de pe urma frumusetii peisajului. Asa, pe modelul complexului Tampa Gardens, bine infipt in rezervatia naturala Tampa.

Bucurati-va de simplitatea drumului, de racoarea paraului, de susurul apei, de frumusetea curata a traseului cat mai puteti. In curand, veti face slalom printre masini si burtosi slinosi.

6 comments:

  1. Anonymous11:22 PM

    sper sa ramana doar la stadiu de idee..

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:17 PM

    Mai dati-o incolo de politica si ganditi un pic mai vartos! Zona vizata de investitie,inclusiv arealul trocarilor,nu facea parte din vechea cetate a Brasovului!
    Dincolo de bla blauri cu asa zisii juni batrani, prima scoala romaneasca la care a fost muzeograf un popa profesor sau invers si troite Scheiul este o zona deficitara la capitolul infrastructura,casele sunt igrasioase si ingramadite,este un fel de haos de sorginte tiganeasca generat de lipsa unei rigori initiale de tip german ca in burgul medieval!
    In plus centrul vechi al Brasovului nu prea este turistic daca nu are locuri de parcare!Brasovul este o tinta turistica pentru oameni de varste inaintate care au nevoie de parcari ,de acces pentru cei cu probleme de deplasare!Nu prea vad motive ca tinerii europeni sa se ingramadeasca la poalele Tampei,cel putin deocamdata!
    In rest,chestiunile care tin de civilizatie si pastrarea frumusetii naturale a locurilr se impun prin regulamente si amenzi consistente sau taxe de acces cu masina prohibitive! Sa nu fim copii,nu tot ce fac edilii este rau!

    ReplyDelete
  3. Problema nu este ca repara drumul in zona locuita, ci ca toarna asfalt si betoneaza paraul intre Pietrele lui Solomon si Schei. Pe aceasta portiune sunt putine case, este in continuare placuta de parcus, in plimbare. Ceea ce intentioneaza primarul cu aceasta bucata de drum este similar cu asfaltarea serpentinelor care urca pe Tampa.

    Multumim pentru opinia pertinenta.

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:08 PM

    Unii pare-se că au mâncat rumeguş şi n-au nici cea mai vagă idee despre ce îseamnă sau poate însemna turismul. Tati, nu e necesar să te duci cu maşina până în inima pădurii sau să te urci cu ea pe munte. Parcările nu se fac în preajma atracţiilor turistice naturale, cum v-a învăţat Udrea şi domn' Cocoş. Parcările sunt mai mult decât necesare, dar trebuiesc şi construite cu cap... nu oriunde. De-asta facem turism în centru vechi, s-o luăm la pas, în drumeţie. Cum te bucuri de peisaj din maşină? Sau scuză-mă dacă tu vrei parcare la poalele muntelui pentru a căra mai puţin grătaru şi cărbunii....

    ReplyDelete
  5. Anonymous5:11 PM

    DOmnu primar lasati-o naibii de treaba ... cu ce va incurca acum paraul acela??? Aaa nu mai stiti cum sa mai "spalati niste bani"? Cum sa betonati paraul domnu Scripcaru care saracul nu face altceva decat sa susure linistit sa creeze un peisaj placut si o atmosfera primitoare. Daca veti betona paraul acela caare v-a mai fi frumusetea locului??? Mmm chiar nu aveti pic de respect pentru natura inconjuratoare? Nu se poate asa ceva e inadmisibil.

    ReplyDelete
  6. Cetatea de la Pietrele lui Solomon - un uimitor sistem defensiv
    Mai multe informatii la:
    https://sites.google.com/site/pietreleluisolomon/home/istoric

    ReplyDelete