Jul 10, 2012

Proxenetul Lupu – zeci de contracte pe bani publici

Presedintele Consiliului Local, proxenetul Liviu Lupu de la PSD, are zeci de contracte incheiate de firmele sale cu institutii de stat. Valoarea totala a afacerilor cu bani publici derulate de Lupu anul trecut depaseste opt milioane RON.

Contractele sunt incheiate prin doua firme, SC Protector Agency SRL si SC Amrita Com SRL. Cea mai mare parte a afacerilor s-au derulat cu institutiile subordonate Consiliului Judetean, cum ar fi Compania Apa sau parcurile industriale. De asemenea, are contracte cu mai toate spitalele din Brasov, cel mai consistent fiind cu Spitalul Judetean, in valoare de peste trei milioane RON, prin Amrita Com SRL.


Partea tare este ca Liviu Lupu are contracte si cu institutii subordonate Consiliului Local, cum ar fi RAT si RIAL. Colegul lui de la PDL, Ciprian Chiriches, a fost declarat incompatibil de ANI pentru niste afaceri mult mai marunte, el, saracul, vindea bilete RAT la chioscul parintilor. In schimb, ANI are orbul gainilor cand vine vorba de consilierul PSD Liviu Lupu, acum si presedinte peste alesii locali.


Dupa cum se vede, un clasic conflict de interese penal.

Ceea ce nu-l impiedica pe proxenetul Lupu sa dea sentinte, cu un tupeu cosmic, despre cazierul altora. “Noi am spus din start că vrem un Consiliu Local curat, iar membrii săi să aibă un comportament civilizat şi să nu fi avut probleme înainte“, a spus Lupu, ca argument pentru invalidarea in Consiliul Local a pedelistului Mihai Ionita (sursa). Vina acestuia a fost ca i-a facut “comunisti” in campanie pe cei de la PSD, o infractiune mult mai grava decat sifonarea de bani publici, ca sa nu mai vorbim de traficul si exploatarea sexuala a femeilor.

Inca ceva. In declaratia de interese din 2011, care poate fi vazuta AICI, Liviu Lupu a comis un fals, nespecificand contractele pe care le avea cu institutiile publice.

Zecile de contracte incheiate de Liviu Lupu pe bani publici se pot vedea AICI.


5 comments:

  1. Anonymous10:07 AM

    Poate ca nu mai este actionar la firmele respective :)

    ReplyDelete
  2. Pai, daca nu ar mai fi fost actionar nu si le mai trecea in declaratia de interese

    ReplyDelete
  3. Eli Manolache2:19 PM

    Intr-adevar, multe contracte cu statul. Eu vand catre firmele dlui Lupu, si pot sa iti spun despre el ca este un om foarte corect in afaceri, si toti angajatii lui sunt instruiti sa fie corecti cu partenerii. Atat. Si inca ceva, beneficiarii serviciilor de catering , ex bolnavii din spitalul judetean, sunt foarte multumiti de serviciile prestate de firmele lui Lupu. Este un lucru stiut ca mancarea este buna la spitalul judetean de ex.
    De acord insa ca in calitate de beneficiar al unor contracte cu primaria, putea sa se abtina de la a candida.

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:59 AM

    Este corect? Esti o apropiata ...daca vb. asa de frumos...sti ca nu plateste salariile angajatiilor sai? le da salariile la trei luni sau chiar patru...aviz celor de la Protector si nici atunci nu li se dau intregi asa ca, cei ce vor sa se angajeze la: Amrita, Protector, City Food renuntati inainte sa luati teapa. O firma de c....!

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:14 PM

    Anonimus 2: Anonymous are dreptate! Cum este acest "individ" membru al PSD, partid care sustine ca e de stanga / social-democrat? Ca el isi trateaza salariatii ca pe niste scalvi buni sa-i aduca numai profit! Plateste salariile la 3-4-5 luni, far sporuri de noapte, fara ore suplimentare...Codul Muncii este pentru Protector Agency o mare taina! Pacat de oamenii care inca mai muncesc pentru acest patron! Meritau o soarta mai buna!

    ReplyDelete