Nov 14, 2012

Ioan Adam te invata cum sa fentezi legea ca un smecher: faci pe prostul

Declaratia de avere completata de candidatul USL Ioan Adam, vicepresedinte PSD Brasov, reprezinta un ghid practic de fentare a legii fara a suporta si consecintele. Adam a identificat o cale foarte simpla de a ocoli prevederile legale: face pe prostul.

Legea nu pedepseste prostia, iar specificatiile in ce priveste completarea declaratiilor nu sunt foarte clare. Prin urmare, iata cum a completat Adam cea mai importanta rubrica din declaratie de avere, cea privind cuantumul sumelor detinute prin conturile bancare.


Dupa cum se vede, Adam a respectat solicitarile legale in litera lor (care nu spune sa precizeze clar sumele), dar nu si in spirit, intrucat prostii nu prea le au cu spiritul.

Mai departe, in declaratia de interese vedem o alta mostra pentru care societatea chiar ar trebui sa-i izoleze pe prosti, daca acestia nu pot fi pedepsiti. In niciun caz sa-i trimita in Parlament. Cea mai importanta rubrica, cea privind contractele cu statul, arata asa:


Dupa cum vedem iar, Ioan Adam vrea sa lase impresia ca este un monument de stupiditate. Ca mare avocat ce se pretinde, el nu face diferenta intre "beneficiarul de contract" si "institutia contractanta". "Beneficiarul de contract" este firma care a beneficiat de contract, adica SCPA Adam si Rusu, cea care figureaza prosteste trecuta la "institutia contractanta". De fapt o smecherie pentru a ascunde cu cine a incheiat Adam contracte, adica Primaria Brasov, care trebuia sa figureze la "institutia contractanta". 

Evident, Adam nu a putut sa estimeze si "valoarea totala a contractului", din moment ce este vorba de contracte "individual pe dosar".

Iata cum prostia poate sa devina o mare calitate, intrucat ascunde punctele sensibile ale candidatului USL Ioan Adam: o avere de neam-prost, greu de justificat, si finantari din partea adversarilor politici de la PDL, mascate in contracte cu Primaria lui Scripcaru.

Declaratiile de avere si de interese ale lui Ioan Adam sunt AICI si AICI

Foto: Razvan Boaca

1 comment:

  1. Anonymous6:15 PM

    Cine este judecatorul care i-a condamnat pe participantii la miscarea de protest din 15 noiembrie 1987 ?!

    ReplyDelete