Nov 13, 2008

Parcul Dendrologic este distrus din cauza lui Cancescu

TEX scrie un fel de stire prin care Aristotel de la judet da in judecata pe cineva care "distruge sistematic" Parcul Dendrologic de la fostul Palat al Pionierilor. Ziarul se fereste sa pomeneasca numele impricinatului. Pentru ca acesta este patronul Vectra, Marcel Butuza, clientul preferat al primarului Scripcaru.

Palatul Pionierilor se cheama, de fapt, Palatul Stirbey, fiind construit in 1927 ca resedinta de vara a printului Stirbey. A fost considerat in epoca o "aparitie exotica", datorita arhitecturii de inspiratie mediteraneeana. Cu timpul, in jur a inverzit unul dintre cele mai spectaculoase parcuri dendrologice din tara. Cu peste 400 de specii de arbori, plante rare si chiar unicat.

Palatul a fost retrocedat conditionat familiei mostenitoare, ca sa-l revanda astfel rapid clientului Marcel Butuza pentru 2,8 milioane de euro. Suma pare in regula, dar daca se adauga valoarea terenului inconjurator-3 milioane de euro-se poate spune ca Butuza l-a luat gratis. O afacere deloc exotica, daca finantezi campania lui Scripcaru.

Desi a promis ca nu se va atinge de parcul dendrologic, Butuza a trecut aproape imediat la amenajari pe masura personalitatii sale. De un exotism aristocratic. A taiat toti arborii care-l impiedicau sa se bucure de panorama Centrului Vechi. Il deranja mai ales ca nu se zarea cladirea Consiliului Judetean. "Dimineata, cand ies pe balcon, imi place sa vad cum ma pis pe Cancescu" s-a etalat Butuza in fata nobililor sai apropiati.

Modificarile ambientale pe domeniul Stirbey continua, semn ca pasiunile politice nu s-au stins. Bine, cel putin, ca a inceput sa picure la Consiliul Judetean.

No comments:

Post a Comment