Nov 6, 2008

Prostituarea popilor: Daramatorul de biserici Neculaie a devenit Ctitor

L-aţi auzit pe Înalt Prea Sfinţia Sa ce a spus despre faptul că trebuie să ne facem cont la banca din cer - Ioan Neculaie, om de afaceri

Ieri, Biserica Ortodoxa s-a insotit cu primul daramator de biserici de la caderea regimului comunist ateu. Si l-a binecuvantat. Pe cel care a pus la pamant un sfant lacas tocmai in Postul Adormirii Maicii Domnului.


In Postul Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sfantul Nicolae din Brasov a fost demolata, fara ca ortodocsii din Brasov sau Patriarhia sa o mai poata salva. Sambata, 9 august a.c., angajatii firmei PRESCON au demolat Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae de pe strada Carpatilor, din Brasov, desi credinciosii au incercat sa se opuna. Este prima demolare a unei biserici in Romania dupa 1989. Biserica se afla pe un teren al omului de afaceri Ioan Nicolae, care a refuzat de-a lungul timpului sa finalizeze actele de proprietate. Surse din cadrul Prescon ne-au declarat ca firma a luat aceasta decizie in urma vanzarii terenului unei fond privat de investitii din strainantate.

Aceasta este stirea din ziarul "Ziua", imediat dupa sinistrul eveniment. A fost preluata de marile agentii de presa si de alte ziare. Centrale. Nimeni in Brasov nu a scris nimic.


Locuitorii de pe strada Carpaţilor vor avea în sfârşit o biserică în cartierul lor. În curând va demara şi construcţia noului lăcaş, însă primul pas a fost făcut ieri. Piatra de temelie a sfântului lăcaş al Parohiei Ortodoxe Carpaţi a fost pusă ieri chiar de către Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Evenimentul a fost trăit de câteva sute de braşoveni, care au asistat ieri la slujba de sfinţire oficiată de 22 de preoţi braşoveni, alături de mitropolitul Laurenţiu Streza. Nici autorităţile locale şi municipale nu au lipsit de la această sfântă bucurie. Noua Biserică va purta două hramuri: Naşterea Maicii Domnului, sărbătorită la 15 august, şi cel al Sfântului Ierarh Nicolae, sărbătorit la 6 decembrie, care a fost ales şi în semn de mulţumire faţă de ctitorul acestei Biserici, omul de afaceri Ioan Neculaie.


Aceasta este stirea care a inundat presa brasoveana de astazi. TEX, MEX, BZB, ziarele locale se intrec in relatari pioase, admirative si entuziaste fata de sfantul eveniment. Nimeni nu aminteste ca locuitorii de pe Carpatilor au avut o biserica a lor. Si ca a fost facuta praf de ctitorul de azi.


Stim. Care este calitatea politicienilor, le cunostem ipocrizia, fatarnicia si ticalosia. Pana la banca din ceruri, mai aproape sunt conturile de pe pamant. Cunoastem ca n-au nimic sfant. Dar. Cat de intortocheate sunt caile Domnului? Poate ca este interesul Bisericii Ortodoxe sa-si impaneze sfintele ceremonii cu figuri aflate in campanie electorala. Poate ca este in beneficiul turmei de enoriasi ca pastorii ei sa se manjeasca cu ochiul dracului, cat timp rasare un nou sfant locas. Dar pana unde? Pana la a cinsti si binecuvanta pe cel care a scuipat si nimicit lucrarea Domnului?


Fotografiile sunt realizate in momentul distrugerii bisericii Sf. Nicolae de catre ctitorul de azi, Ioan Neculaie. Sursa fotografiilor: www.veghea.ro

8 comments:

  1. Preacuviosul Caşcavalie şi-a băgat şi aici coada. Sfântul Neculaie bagă foarte mult la foc la campanie nu de altceva dar am auzit că Prunariul stă cel mai bine prin colegiul acela.

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:38 PM

    Ciudata amnezie! Iar Nicolae ranjea ca un drac! Daca ar sti ce s-a intamplat cu daramatorii Bisericii Sf. Vineri!

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:36 PM

    Am scris eu atunci in BRASOVUL TAU, pe online. Maria Petrascu

    ReplyDelete
  4. Se pare ca online-ul mai salveaza ceva din onoarea jurnalismului brasovean.

    ReplyDelete
  5. este adevarat, maria. ai scris. si a mai scris si tomita dumitru la un ziar de prin austria. eu nu am scris. eram in delta, in concediu. stiu, asta nu e o scuza...

    ReplyDelete
  6. anonimule, exraordinar articolul, spectaculoase fotografii. felicitari!

    ReplyDelete
  7. Austria zici? Linkul vă rugăm noi ăştia mai Toma.

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:27 PM

    http://www.novapress.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=563&Itemid=35

    aici puteti accesa stirea de pe Nova TV din data de 11 august despre biserica daramata: "In anul 2005, in sediul unei firme private de pe strada Carpatilor s-a amenajat o bisericuta ortodoxa. Cu timpul, locuitorii din zona s-au obisnuit sa mearga sa se roage acolo. Acum 3 zile insa, biserica a fost daramata"

    ReplyDelete