Jan 29, 2009

Stan si Bran cu Botorog si Coman

Claudiu Coman este un geniu si un pionier revolutionar, deschizator de drumuri spre noi societati. Ca sociolog, el se straduieste sa redefineasca lumea prin concepte pe care le transpune in plan material cu ajutorul sondajelor, pe care in infinita sa inteligenta le creeaza pentru muritorii de rand, incapabili sa inteleaga ca PNL trebuia sa castige alegerile locale, generale si chiar planetare.

Ca penelist, Coman reconfigureaza conceptele de baza ale liberalismului, expediindu-i valorile fundamentale, bazate pe libertatile civile, fix in tarc. Pentru a-si testa noua doctrina, botezata liberalism-sofismul, l-a coborat din copaci pe post de cobai pe cetateanul Botorog: "Una dintre soluţiile pe care noi le vedem şi pe care am propus-o Primăriei Braşov este aceea de a fi desemnat un loc în municipiu în care să poată protesta fără a mai fi deranjaţi cetăţenii şi, mai ales, fără a afecta buna desfăşurare a activităţii instituţiilor publice" a declamat invatatul Coman. Maestrul, din Ceahlaul gandirii sale, a reusit sa goleasca de sens, si mai ales de manifestare, "protestul", ca sarman cuvant si institutie neglijabila a unei societati libere. "Protestul" trebuie sa se manifeste in mutenie, sa nu atraga atentia si mai ales sa nu deranjeze conducatorii, intr-un loc special delimitat si daca se poate intr-un varf de Tampa. Dar parca si mai eficient ar fi intr-un gulag, puscarie sau spital de nebuni. Geniala si genitala conceptie.

Sarman spirit neinteles, s-ar fi stins in mizerie si foame, daca n-ar fi avut si alte calitati mai lesne de perceput de contemporaneitate. A fost atat de priceput pe langa socialistul Pateu, incat liberalul Aristotel l-a pus sef cu tot cu tzucal.

2 comments:

  1. Anonymous8:00 AM

    Ideea asta are antecedente liberale... Daca nu ma insel primarul Ghise montase o tribuna, un fel de bolovan vopsit in parcul central, tot pentru declamari de tot felul dar mai ales electorale...
    Cele bune

    ReplyDelete
  2. Flavius, tribuna aia a lui Ghise dorea sa stimuleze manifestari gen Hyde Park, un loc in care suparatii sa poata fi ascultati. Liberalul asta inteligent de Coman vrea tocmai pe invers, sa-i trimita pe nemultumiti unde nu-i vede nimeni, sa nu deranjeze societatea perfecta.

    ReplyDelete