Dec 2, 2008

Sondajele lui Cancescu se lasa cu leziuni

PNL a scos putin peste 20% la Brasov. Adica pe locul trei, sub PSD. Si aproape jumatate din numarul voturilor obtinute de PDL. Dar cum a fost posibil, cat timp sondajele lui Aristotel aratau o cu totul alta realitate?

Aristotel are de ceva vreme o jucarie preferata: sondajele. Cum se apropie niscaiva alegeri sau maraie vreunul prin partid, pac si Aristotel cu sondaju' la razboiu'. Sondajul lui arata de fiecare data si fara exceptie ca el este, evideeent, numarul 1 si cel mai bun , iar partidul se situeaza idem si aproape la fel. Pentru credibilitate il scoate la geam pe sociologul Claudiu Coman, care cu o privire inteligenta mimeaza profesionalismul si aproba curajos afirmatiile sefului. Inainte de alegerile locale, Coman a fost foarte de acord in sondajele sale ca Aristotel este cel mai tare din judet si ca va lua din prima vreo 70% din voturi. Nici ca nu mai era nevoie de alegeri, sa nu se cheltuie degeaba banii poporului. Cand colo, abia a scapat, la mustata, sa n-o incaseze de la Puchianu.

De alegerile generale, alta sarja de sondaje, marca a cuplului fantezist Aristotel-Coman. "Potrivit simularilor pe calculator avem cea mai puternica echipa de candidati. Vom scoate cinci parlamentari" proclama Cancescu. Peste numai o luna, cea mai de valoare echipa cu Ovidiu Rusu la tambal s-a scos pe locul trei. Si la jumatate din valoarea dusmanilor din PDL. Parca niste cercetari sociologice de acum doua saptamani ziceau, nu-i asa, Aristotele?, ca PNL mai are putin-putin si bate PDL chiar pe mun'cipiu.

Haiosi. Mai ales Claudiu Coman, care n-a invatat la scoala ca manipularea prin sondaje poate influenta maxim 3% din intentiile de vot ale publicului-tinta. Sau il manipuleaza pe generosul naiv Cancescu? Sau se foloseste Cancescu de el ca sa-i manipuleze pe liberali? Care au luat de bune spusele sefului, inghitind-o pe "mileul de la pod" si pe manelist, insa niciodata n-au vazut studiile pe hartie. Anyway, pentru a se lamuri, un grup de cetateni liberali foarte nervosi l-a cautat duminica noaptea pe Coman prin sediul PNL. Cum grupul parea sa actioneze cu un scop contondent precis, nefiind deci nevoie de chestionare sau esantionare pentru identificarea intentiilor, sociologul s-a trecut rapid la absenti.

5 comments:

  1. Anonymous12:28 PM

    nci nu este de mirare, in conditiile in care coman este un psd-ist!!!! ]n 2004 se jura c-o sa iasa bombo, potrivit statisticilor lui. oricum e pe cai mari in pnl, cance vazandu-l chiar sef la mun"cipiu, in locul lui tanasescu. cat despre rezultate, pnl a iesit foarte bine la brasov, daca tinem cont de echipa: tambalagiu, moderatoare-prietena, bataus de cartier,doctor venit in brasov de doi ani, turnator la securitate, pdl-ist vopsit in doua luni - fost contracandidat al sefului, doamna interesata de functia de dupa etc... 20%? foarte bun rezultat! felicitari, domnule presedinte!

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:45 PM

    Bucurie mare a fost la PSD cand am scapat de coman ... 2 alegeri s-au pierdut cu el in fruntea ganditorilor (alaturi de onut si artenie - a mai ramas doar ultimul). Coman are un simt deosebit al obtinerii de fonduri, indiferent de culoarea politica.

    ReplyDelete
  3. ia uite, tenia rozatoare de artenie inca mai misca:) naiva lume

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:01 PM

    da da inca roade si inca roade bine intreba-i pe unii candidati ai psd cam cat

    ReplyDelete
  5. Să nu se lase cu fisuri anale. :)

    ReplyDelete