Dec 18, 2008

Inopinatul domn Piulita

Prefectul Brasovului, Emil Nita "Piulita", este un tip mereu surprinzator. Cand nu le surprinde pe ziariste cu chilotii fara aparare, uimeste babele cu aspectul de don juan tomnatic. Iar cand nu-si rezolva brusc datoriile firmei din postura de prefect, se apuca de controale neasteptate ca sa dea bine la popor. Adjectivul care-l insoteste prin presa, ca gelul pe fantele de cartier, este "inopinat".

"Piulita" debuteaza fulgerator in octombrie, luand prin surprindere doua institutii dintr-un foc. "Ieri, prefectul Emil Niţă, a decis să controleze inopinat două instituţii deconcentrate. Este vorba despre Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Direcţia Silvică Braşov" relata BZB pe 26 octombrie. Abia trece o saptamana si ceva ca neprevazutul loveste din nou: "Prefectul Emil Niţă a făcut ieri o vizită inopinată la acest sediu al AJOFM, ajungînd la concluzia că acolo există un spaţiu foarte generos" scria MEX. Decembrie este iar o luna propice pentru manifestarile acestui Cuza Voda fara cioc: "Dupa ce cotidianul nostru a trans numeroase semnale de alarma privind soarta celor care sunt nevoiti sa astepte ore intregi in frig, in fata acestei cladiri, prefectul a facut ieri o vizita inopinata la sediul institutiei (CASJ-nn)." Stil inconfundabil al TEX, practicat evident de purtatorul de cuvant al subiectului inopinat. Hai, Monica Morgovan, inopineaza-ne si cu niste sinonime.

2 comments:

  1. Nemernicule, bulangiu căcănar ce eşti te sparg. Dacă te mai prin odată că pronunţi cuvântul sinonim în ograda TEX te bat până te caci pe tine ghilimele şi diacritice.

    Cum îşi permiţi mă, terchea bercehea să ceri aşa ceva? Dacă s-ar întâmpla sinonimie, preschimbare de frază sau chiar (ptiu drace) editorial interesant de-al lui Ganea în TEX se va rupe perdeaua-n sinagogă iar gâştele vor zbura înapoi.

    Vezi că ştiu unde stai bă.

    ReplyDelete
  2. Vezi, Monica, ce mitocani cu limbaj colorat prin presa asta? Zau, nu te mai compromite, ramai numai la prefectura

    ReplyDelete