Dec 3, 2008

Securistul Paraschiv s-a curatat. De obiectul spagii

Senzational, incredibil si indescriptibil! S-a miscat ceva in cazul securistului bataus si spagar din Primaria Brasovului! Ah, in niciun caz, dosarul a ramas pe fundul sertarului de la masa procurorului. Vestea este ca Primaria Brasov a reziliat contractul cu "Imparatul Romanilor", firma de la care securistul functionar public incasa si el niste banuti. Prin urmare, spaga devine legala.

O scurta poveste. Prin 1998, prefect la Brasov era un nene de pe la PD, fara vreo capacitate intelectuala deosebita, dar foarte fidel sefului de atunci. Liberalul de azi, Vasile Bran. Cat timp a fost prefect, nenea asta, Ioan Nicolae Opris, a incasat venituri ca membru al AGA de la Fabrica de Zahar Bod. Desi legea zicea n-are voie, fiind functionar public. Scandalul izbucneste, lucrurile se rezolva simplu. "Domnul prefect a gresit si si-a donat banii aia pentru a se construi o bisericuta in curte la Tractorul" afirma senin Vasile Bran. Prin urmare, raspunderea pentru incalcarea legii se anula printr-o donatie la Doamne-Doamne. Si Opris n-ar fi patit nimic, daca n-ar fi fost atat de sarman la minte incat sa se lase bagat in alte mizerii de prietenul Bran. A devenit primul prefect intrat la parnaie de dupa 1989.

Situatie similara in cazul clientului nostru securist, Nicolae Paraschiv. Implicarea sa constienta, voluntara si foarte lacoma intr-un evident conflict de interese nu se rezolva prin aplicarea legii (Paraschiv out si trimis la judecata), ci prin desfiintarea conflictului. Probabil ca bisericuta aia din Tractorul va mai primi curand niste donatii, doar seful lui Paraschiv a fost ucenicul lui Bran. Lume mica, obiceiuri asemenea. Evident, fapta a ramas, ca daca a disparut stapanul portofelului nu inseamna ca hotul a devenit om cinstit. Insa, traim in tara orbilor in care chiorul e presedinte.


Declaratia de avere a unui inalt functionar public cu multiple venituri si fara prostesti prejudecati ca sunt ilegale.

No comments:

Post a Comment