Dec 4, 2008

Aghiasma la dozator? De ce nu sfintiti direct lacul Tarlung?

Dupa ce au pupat icoana cu cristale pretioase Swarovski, enoriasii brasoveni isi toarna cu evavlie apa sfintita de la dozator. Un reportaj despre epocalul modernism al popilor brasoveni aici.


Popii ortodocsi ai Brasovului detin recordul national, international si intergalactic la acceptarea lumestilor obiceiuri in sfintele lucrari ale bisericii. Ce gura de pacatos mai poate huli ca sfanta biserica zace in evul mediu si nu se adecveaza provocarilor lumii moderne si contemporane? Daca pragmatismul si profitul sunt noii sfinti la care se inchina turma, biserica nu poate sa ramana impasibila. Enoriasii sunt chemati cu plasma la biserica, sunt pusi sa-l binecuvanteze pe daramatorul de biserici Neculaie, ca le da alta noua cu termopan, si sa-i pupe mana adoratorului de aur si pistoale care aduce moaste de sfinti, Pandele. Dozatorul cu aghiasma este consecinta fireasca.

Da' daca tot ati fost asa de pragmatici, popilor, ia uitati sfintiile voastre idee si mai buna. Sa fie sfintita direct apa din lacul Tarlung, astfel incat sa curga aghiasma la robinet. Enoriasii vor putea avea apa sfintita zi si noapte si chiar la dus. Si daca va este teama ca nu mai trec pe la biserica, le puteti instala niste sfinte contoare ca sa stie cat au de contribuit la credinta cea dreapta.

2 comments:

  1. iata cum curge apa...sfintita

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:27 PM

    Urmariti va rog filmul:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=en

    ReplyDelete