Dec 9, 2008

Brelocuri cu Liviu Babes in flacari

Presedintele Asociatiei "15 Noiembrie", Florin Postolachi, parea pana mai ieri un tip decent. Avea treaba o data pe an cu organizarea unui maraton si sa atarne cuminte in aceeasi perioada la reverul politicienilor dornici de impopotonare cu simboluri. Nu excela cu mobila la mansarda, dar cel putin nu o trantea zgomotos. Si a nimerit unde se putea mai prost. Din mobila aia putina a ramas si fara scaunul schiop de la cap. Probabil ca i l-au furat, dupa cum este obiceiul in sandramaua de partid in care s-a mutat.

De cand nu mai este decent, Postolachi are idei. Mai ca ar bate un ziarist, ca nu de aia a luptat el cu comunismul sa scrie fiecare ce vrea, mai ca ar bate moneda cu ispravile anticomunistilor pentru a aduce turisti. Prostolachi il vrea pe Liviu Babes brand turistic care sa duca la cresterea locurilor de munca. Prostolachi vizeaza sa transforme gestul lui Babes intr-o industrie aducatoare de profit.

Ia sa vedem, oare cum s-ar vinde imaginea celui care si-a dat foc pentru a scapa de comunism? Tricouri suvenir "Inflacareaza-te cu mine", evenimente "Hot Week-End" (sponsored by "Burn"- world's best energy drink) sau Babes Fire Club (pentru atragerea englezilor). Sambata si duminica, intre orele 10-18, sotia si fiica lui Babes vor fi pe partie pentru a face poze cu turistii.

Prostolachi, ce au facut polonezii, cehii sau ungurii cu simbolurile lor anticomuniste are scop esential, primordial si fundamental aducerea aminte. Sunt bariere impotriva uitarii. Profitul nici n-a intrat in calcul. Nu le-au ridicat, prezervat si promovat in scopul comercializarii, industrializarii si branduirii (Bratucu te-a invatat cuvantul asta?). Se le faci in acest sens se cheama trivializare. Da, alt cuvant complicat.

2 comments:

  1. Anonymous12:24 PM

    Unde mai pui ca orasul Dansk nici nu exista! Acuma, poate nu e vina lui Postolachi ci a a lui B.S. sau a corectorului de la Monitorul :)

    ReplyDelete
  2. Corect, l-au mutat pe Walesa in Danemarca:)

    ReplyDelete