Dec 15, 2008

Disponibilizari de criza la PROTV Brasov

Primele disponibilizari de amploare din presa, ca efect a crizei financiare, se intampla la MediaPro. Bugetele de publicitate ale clientilor trustului s-au mult redus, ca atare mai putini bani intrati, prin urmare "pa" catre salariati. 20% din personalul statiilor locale ProTv a fost deja ejectat. La Brasov gandesc pe liber patru angajati, din 15, printre care se numara si un reporter. Au fost zburati oameni din departamente diferite, iar in spirit democratic n-au fost uitati nici sefii, cum ar fi managerii de statii de la Buzau si Iasi. Oamenii sunt presati sa-si dea singuri si de capul lor demisia, pentru a se evita complicatiile cu contractul colectiv de munca.

Si situatia se mentine foarte albastra. De la 1 martie mai urmeaza un val de disponibilizari, care va lovi puternic inca vreo 150 de angajati ai statiilor locale ProTV. In total se va ajunge la 300 de concedieri. S-ar putea merge chiar si pana la desfiintarea unora dintre ele. Decimarea protevistilor ar mai putea lasa la Brasov abia vreo trei supravietuitori.

In schimb, la Bucuresti, treaba este inca roz. Nimeni de la statia centrala ProTv n-are deocamdata de suferit. Restructurarile pe Dambovita au vizat doar publicatiile din cadrul trustului, cum ar fi "Gandul" sau "Descopera".

No comments:

Post a Comment