Oct 15, 2008

De ce nu se atinge nimeni de securistul spagar Paraschiv? Patru motive.

Motto: "Faceam parte dintr-un sistem.Da, am fost ofiter. Si ce daca? E vorba de viata mea privata." Nicolae Paraschiv, pentru BrasovulTau

Este evident, este clar, este limpede.Este asumat. Secretarul Primariei Brasov a incasat bani de la o firma care a obtinut un contract avantajos cu Primaria. In limbaj juridic se cheama "conflict de interese". Noi, mai din popor, ii spunem simplu "spaga". Dezvaluirea este publica de doua zile. Tacerea inca dureaza. O liniste asurzitoare, din care zbiara frica, lasitatea, complicitatea si impostura.

Frica. Nicolae Paraschiv a fost antrenat sa provoace frica. Si a devenit expert. A batut si a terorizat brasoveni. Le-a chinuit corpul, mintea si sufletul pentru a-i ingenunchia. Pentru a-i transforma in sclavi. Era intruchiparea vie si prezenta dureroasa a unei institutii de temut. Si a ramas, caci reflexele nu dispar usor.

Lasitatea. Nicolae Paraschiv a fost un om puternic si este un om puternic. Pentru ca stie foarte multe, a dobandit influenta. Nimeni si nimic nu i-a stanjenit parcursul. Din securist tortionar, devine peste noapte revolutionar anticomunist. Dintre scuipatii si bocancii brasovenilor, ajunge printre conducatorii Brasovului. Si-a demonstrat imunitatea. Cine sa riste sa spuna ceva? Sa-si piarda slujba calda din institutie, sa fie zburat de la ziar, sa fie dat in gat ca a fost turnator? Ce-i aia onoare? Iti achita demnitatea ratele la banca?

Complicitatea. Nicolae Paraschiv a fost parte a Securitatii. A unui organism care s-a repliat, adaptat si infiltrat pana a preluat total controlul economiei si al statului. Securistii domina afacerile, politica si institutiile statului. Care din DNA sau Parchet sau Prefectura ar trebui sa reactioneze? Fostii colegi de serviciu, parteneri de afaceri si prieteni de pahar? Nu-i frumos sa-ti tradezi tovarasul.

Impostura. Nicolae Paraschiv este un om credincios, care in fiecare dimineata se roaga pentru binele dusmanilor. George Scripcaru este vicepresedinte al unui partid anticomunist, cu principii morale. Si protectorul lui Paraschiv. Aristotel Cancescu este lider intr-un partid care condamna inversunat activitatile securistilor. Si prietenul lui Paraschiv, i-a promovat pana si un var militian in conducerea filialei. Constantin Nita este civil in fruntea partidului. Si mai mare in grad in fata lui Paraschiv.

Nicolae Paraschiv are dreptate. Sistemul din care facea parte tine de viata lui privata. Doar functioneaza ca o familie. Iar membrii familiei se ajuta si se sustin. Securistul din politica il promoveaza pe cel din administratie care-i faciliteaza afaceri celui din economie care-i da ordin turnatorului din presa sa-si tina gura. O famiglie care sugruma Brasovul de mult prea mult timp.

5 comments:

  1. Anonymous1:49 PM

    Poate se autosesizeaza ANI...

    ReplyDelete
  2. Secretar general al ANI este fiul lui Marian Georgescu, prieten si coleg de arme cu Paraschiv.

    ReplyDelete
  3. Să fie domnul ăla care intra beat cu gipanul prin chioşcuri sau îl confund eu cu un alt Georgescu?

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:02 PM

    Cred ca confundam personajele...si din cate stiu Georgescu nu e nici prieten nici coleg de arme...ba dimpotriva...nu prea a facut parte din nici o gasca...intr-adevar ii stie pe toti dar nu s-a afiliat la nici un grup de interese din asta jegos...de-alde Nita, Scripcaru, Cancescu...nici nu s-a bagat in politica...

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:33 PM

    In curand se vor implini doi ani de cand am depus la Parchetul de pe lângă Judecatoria Braşov un denunţ penal impotriva torţionarului-revoluţionar, securistul Nicolae Paraschiv. secrtarul primăriei. Nu se mişcă nimic!
    Cum, la fel, nici jurnaliştii braşoveni, colegii mei de breaslă, nu mişcă nimic deşi toti care ar putea scrie despre acest lucru cunosc toate detaliile.
    Si atunci?!

    ReplyDelete