Oct 29, 2008

Poza de famelie buna, cu manere proaste


Neicusorule, cum ma ia cu lesin la lingurica de la asa vaz monstruos cu cantidati. Trebuie sa fie o conjuratie si un complot, monser, de in capitala judetului nostru de munte sa vina asa aratanii in fata poporului, tocmai in zilele noastre. Ce sotietate fara moral si fara printip cu asa persoane! Priveste, respectabile:

Conu Puchianu, deputat ales la partida adversa. Uite cum sta acum de credincios, dobitocul, in baston, dupa ce l-a facut pe prezident talhar, camarila si cancerul judetului. Si bampir de sangele poporului! Mizerabilul!

Ghita Craciun, politaiul prezidentului. Un terchea-berchea cu manere violente si comportament agresor cu onorabilii alegatori de etate cu tata mare al dumisale. Bagabont!

Spiridontu, baiat de procopseala la casa prezidentului. Fara ambit, cand e vorba de onoarea lui de familist. Rezon!

Conita Onelia, amploaiata si publicista la prezident. Dama priceputa la delicateturi si fasoane, care a sucit capul venerabilului cu pisicherlicuri. Zau, tatico!

Rusu, un fecior. Artist din bobor si iute simtitor la turburarile sufletesti ale prezidentului. Baiet bun, cu renumeratie mica!

Mam'mare Vasilescu, consoarta. Cocoana de vaza in judet, cu negustorie si barbat fonctioner la parchet. Asociata cu miselul si pungasul de Tartaga ca sa ne traduca la buget. Tatico, parol!

Maxim, cetateanul turmentat. Din sotietate veche cu venerabilul, apropitar. A fost pus catindat ca sa stie cu cine voteaza. Decat sa nu fie zguduit!

Venerabilul Aristotel, prezidentul comitiului judetean. Pe fotel, fara giuben. Esperimentat in politica, si pe la stanga si pe la dreapta. Prezident prin machiaverlacuri, iubeste si tradarea si pe tradatori. Imparte finantele in judet, ca Pristanda steagurile. Are ambit sa-l sinucida pe mitocanul de la primarie, dar suflet simtitor, l-ar ierta daca ar trece la un partid mai curat, ca al dansului. Curat murdar!

Comedie mare, monser. Pe finantele noastre.

3 comments:

  1. Anonymous11:46 AM

    Pe astia nu i-am vazut la Zilele Cetatii, pe strazi sa binedispuna lumea. Acum s-au trezit. Ar fi facut bani buni... A cui o fi fost ideea asta cretina?!

    ReplyDelete
  2. Un MIX intre pasiunea pentru fotografie veche a colectionarului Aristotel si maiestria de strateg electoral a sociologului Coman.

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:31 AM

    Vai, ce frumos! Cat de ... etic, moral si cu bun simt este mesajul pe care il transmit acele GUNOAIE pe care le vedem in poza. Si cat tupeu. Oh daa, TUPEU.
    In timp ce pulimea moare de foame, curvele si securistii se imortalizeaza in grup. Bebe a omis totusi un personaj (sau poate nu intra in cadru?). Cel caruia ii incarca acumulatorii la portavoce. UNDE E BOTOROG? El de ce nu apare in poza? Poftim?! Lucreaza de noapte la poezii anti-primar? Am inteles.

    ReplyDelete