Nov 15, 2009

Basescu se lupta cu coruptia. In spate

Personajul care atarna astazi la Brasov in ceafa lui Basescu a fost primul prefect din Romania arestat pentru coruptie. In 22 iunie 1999, prefectul PD al Brasovului, Ioan Nicolae Opris, era trimis dupa gratii pentru implicare in escrocheriile de la Fabrica de Zahar Bod. Beneficiar principal a fost Petrica Hogea, finul presedintelui de atunci al PD Brasov, Vasile Bran. Detaliile afacerii sunt aici. Arestarea lui Opris a fost insotita de protestele vehemente ale unui vicepresedinte al PD, la acea vreme si ministru al Transporturilor: Traian Basescu. "Azi ne-au luat un prefect, maine ne ia un ministru", declara atunci Basescu. El era foarte indignat ca institutiile statului si-au permis sa-i aresteze prefectul fara a-i anunta pe liderii partidului. El afirma ca "nimeni nu mai controleaza ce se intimpla in tara asta" si ca prefectul a fost arestat "fara stirea celor care, teoretic, ar trebui sa controleze pirghiile". Ministerul de Interne a dat publicitatii, in 26 iunie 1999, un comunicat referitor la arestarea fostului prefect. Potrivit Ministerului, "nu au existat nici un fel de «influente» pana la emiterea mandatului de arestare. Dupa emiterea acestuia insa, da!" Opris a stat la parnaie vreo sapte zile, dupa care a fost eliberat.

Opris a fost condamnat in 2001 la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, dupa care a fost achitat de aceeasi instanta, Tribunalul Galati. Recursul procurorilor a fost respins. In urma scandalului, Opris a fost exclus din PD, insa a gasit o paine buna de mancat la Compania Apa, multumita colegului de partid Aristotel Cancescu. Astazi, si-a uitat binefacatorii trecuti la liberali, Bran si Cancescu. Basescu l-a cerut sa-i tina trena, sa aiba poza cu oameni onesti si curati.

10 comments:

  1. Foarte bun titlu. Oare câtă corupţie mai poate căra "în spate", că pe aia din faţă o ştim:)

    ReplyDelete
  2. Marius3:01 PM

    Minciuna lui Postolachi ca e doctor in sociologie nu e tot coruptie? Vedeti siteul PLD Brasov si cereti-i sa arate diploma.
    Despre partea morala, ce sa mai spui de Postolachi? A batut palma cu tortionarul Paraschiv, care a anchetat si membri ai Asociatiei 15 Noiembrie.

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:53 PM

    Multa coruptie in 5 ani...foarte multa!! jos Basescuuuu LA BRASOV VOTAM MIRCEA GEOANA

    ReplyDelete
  4. Marius4:00 PM

    Unul dintre cei anchetati de Paraschiv este Werner Somerauer, arestat dupa 15 noiembrie 1987. Cum mai poate oare sa-l priveasca in ochi Postolachi?
    Si inca ceva: Postolachi nu apare pe lista celor deportati dupa evenimente.
    Mai foram, mai foram, ca prea e mandru tovaraselul lui Georgica.

    ReplyDelete
  5. Tot cea fost de faqt in 5 ani .....nu a faqt! dc ar face in urmatori 5? ne-ai mintit destul gata...s-a term joss Base..la BRASOV VOTAM MIRCEA GEOANA !! INVINGEM IMPREUNA

    ReplyDelete
  6. Anonymous4:42 PM

    Cine se aseamana se aduna, normal.dar gata se va termina ptr ca La Brasov votam MIRCEA GEOANA.

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:45 PM

    Mare doctor, mare caracter Postolachi. Pai asta nu stie sa scrie. Vorbesc serios. Foarte serios.
    Pe verificate.

    ReplyDelete
  8. Postal11:47 PM

    Salut brasovene,

    Iti spuneam mai ieri ca ti-am terminat de citit blog si inca nu imi vine sa cred cum o persoana de teapa lui Paraschiv inca poate ocupa bine mersi un post public. Oare chiar toti brasovenii sunt fosti tractoristi actualemente ratati amatori de una mica prin gara? Cat de inconstient de istoria lui poate fii acest oras, cat de dezradacinat si dornic sa-si prostitueze mortii pentru 2 leagane si 3 giratorii ?

    ReplyDelete
  9. Brasovenii sunt mintiti. Zilnic si de multa vreme. Dar nimic nu dureaza la nesfarsit.

    ReplyDelete
  10. Anonymous9:27 AM

    Mda, eu auzisem la vremea respectiva ca ar fi fost si mana lui Tartaga la arestarea celor doi. Ma rog nu cunosc, nu ma bag. Stergi te rog comentarile sclavetiilor lui Pateu ca m-au obosit cu textul lor de rahat.

    ReplyDelete