Feb 21, 2012

Cineva a dat in mintea printeselor

Are un palat intr-o padure indepartata, o oglinda fermecata care ii spune zilnic pe trei canale cat e de frumoasa, tinerete fara batranete si mai nou chiar si o diadema. Recunoasteti personajul.

5 comments:

  1. Anonymous12:18 AM

    Foarte tare poza. E de milioane :) Ce nu face omu' pentru voturi. Pacat ca cei de la gradinita nu pot vota, ca l-am vedea si pe acolo cu un sortulet in fata jucandu-se cu niste trenulete.

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:34 PM

    Apropos de dat in mintea printeselor,cica a aparut o solutie pentru aeroportul international pe hartie al Brasovului:
    ¨Cerul este limita la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie
    A inceput numaratoarea inversa pentru incoronarea celui mai bun pilot al unui… avion de hartie. Finala mondiala Red Bull Paper Wings va avea loc in perioada 4-5 mai, la Salzburg, in Hangar 7. Insa, pana atunci, iscusitii piloti si avioanelor lor de hartie trebuie sa-si demonstreze abilitatile in calificarile locale care vor avea loc la Bucuresti, Craiova, Brasov, Timisoara, Cluj Napoca si Iasi.

    Cei mai iscusiti 3 piloti vor reprezenta cu mandrie Romania in cele trei categorii la finala mondiala alaturi de alte 84 de tari intrate in cursa, incercand sa cucereasca lumea de la bordul avionului lor de hartie. Aceasta este cea de a treia editie a Red Bull Paper Wings, debutand in 2006 si continuand traditia in 2009. Finalistii vor participa la cele trei discipline: Distanta de zbor, Durata de zbor si Zbor acrobatic. Juriul va fi format dintr-o echipa de experti.

    Mai multe informatii gasiti pe http://www.redbullpaperwings.com/

    Record mondial – un avion de hartie, aruncat din Spatiu va ateriza pe Pamant

    Cu ocazia Red Bull Paper Wings, o echipa a Universitatii din Tokyo lucreaza la un avion de hartie care va decola din Spatiu si va ateriza pe Pamant. Echipa este condusa de profesorul Shinichi Suzuki si testeaza deja posibilitatea lansarii avionului de hartie de la Statia Spatiala Internationala. Un astronaut japonez va avea misiunea de a lansa 100 de avioane de hartie care cantaresc 30 gr fiecare de pe statia orbitala plasata la 400 km, in Spatiu.

    Pana acum, prototipurile realizate de echipa de studenti japonezi au fost testate in laborator si au „supravietuit” vantului de pana la sapte ori mai mare decat viteza sunetului si temeraturi de apsoximativ 300 grade Celsius – conditii mult mai extreme decat momentul in care avionul va intra in Atmosfera.

    Ponturi despre cum sa construiesti un avion de hartie de talie mondiala...
    ... sau macar unul care nu aterizeaza fortat dupa doua secunde!

    • Centrul de greutate dicteaza directia in care va zbura avionul. Asadar, asigura-te ca acesta este cat mai in fata, impaturind hartia la varf.
    • Aripile trebuie sa fie plate si subtiri. Necesitatea unui profil de aripa este inca disputata printre experti, dar majoritatea inclina impotriva. Trebuie evitata orice neregularitate a aripii.
    • Impaturind partea din capat a aripilor, poti influenta directia de zbor a avionasului; pentru un efect si mai puternic, adauga eleroane.
    • Forma de "Y" a aripilor este decisiva pentru stabilitate. Avioanele care nu au aceasta forma tind sa se roteasca in jurul axului longitudinal si sa se prabuseasca.
    • In multe competitii, hartia standard folosita este A4, 80g/m2. Cu toate ca o hartie mai usoara nu intra in discutie, pentru zboruri extreme unii experti prefera o greutate mai mare: detinatorul recordului mondial, Ken Blackburn, considera ca o greutate de 96 g/m2 este perfecta pentru zboruri lungi.
    • Este recomandat constructorilor de avioane sa consulte si sa observe foarte atent numeroasele indicatii disponibile pe internet.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:16 PM

    Ai scos chestia cu avioanele de hartie pentru aeroportul brasovean de pe hartie!
    M-ai lamurit,esti tare,poti sa scoti texte...
    Te salutez,n-o sa te mai deranjez cu comentarii,fa-ti treaba dar incearca sa nu se vada la cine pupa buzele tale ce vrea ele!
    Adio si n-am cuvinte,esti doar inca un balon de sapun din media brasoveana!

    ReplyDelete
  4. A intrat la spam, din cauza link-ului

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:10 AM

    Bine,sa zicem ca de data asta inteleg! Oameni suntem,ca de-aia primim acte si semnan!Noroc!

    ReplyDelete