Feb 6, 2012

Senzational? PDL Brasov il propune prim-ministru pe Butuza

Presedintele PDL Brasov, George Scripcaru, a primit mandat din partea organizatiei judetene sa-l sustina pentru functia de prim-ministru pe brasoveanul Marcel Butuza. Desi liderul PDL a declarat ca il cunoaste foarte putin pe Marcel Butuza, fiind un partener ca oricare altul al Primariei, el a fost convins de colegii sai ca omul de afaceri ar putea fi premierul ideal. Argumentele cu care George Scripcaru va incerca sa impuna partenerilor de coalitie noul sef al guvernului nu sunt deloc de neglijat.

In primul rand, Marcel Butuza este un tehnocrat, un profesionist desavarsit, care a dovedit brasovenilor, si mai ales institutiilor statului, ca are o arie de competente extrem de larga, de la infrastructura si transporturi, pana la turism si sanatate, adica tocmai domeniile in care tara are nevoie urgenta sa evolueze. Apoi, in calitate de om de afaceri, Butuza a demonstrat ca poate face fata crizei cu succes, el obtinand si deruland contracte de sute de milioane de euro in aceste vremuri grele, iar Romania tocmai astfel de invingatori duce lipsa.

Insa, argumentul principal al lui George Scripcaru va fi ca tara si guvernul au nevoie de o tranzitie usoara, care sa nu socheze mult incercata populatie. Iar Marcel Butuza are o calitate aproape unica din acest punct de vedere, fiind de o anvergura aproximativ similara cu cea a lui Emil Boc.

No comments:

Post a Comment