Feb 29, 2012

Scoala Liberala de Bune Maniere "Mircea Badea"

Cica organizatiile de tineret ale PNL organizeaza la Brasov o scoala politica de iarna, pe care au denumit-o "Octavian Paler". O forma de omagiere a personalitatii scriitorului. Tot respectul pentru activitatea literara si comportamentul public de dupa 1990, dar Octavian Paler n-a avut nicio treaba cu liberalismul. Dimpotriva.

In timp ce personalitatile PNL infundau puscariile sau erau haituite de securisti, Octavian Paler dezvolta o frumoasa cariera in aparatul de propaganda comunist. Cum putea sa vada lesne orice tanar liberal alfabetizat pe wikipedia.

Cu siguranta ca Paler nici nu visa, in timp ce infiera proletar lucraturile agentilor liberali ai imperialismului anglo-american si inventa lozinca "Epoca de Aur" pentru realizarile comuniste, ca va deveni peste ani un simbol al liberalismului. Liberalii de au stat prin puscarii nici nu indrazneau sa spere la o asa onoare.

Inca o data, conduita lui Paler de dupa 1990 a fost ireprosabila. Spirit lucid si simt critic onest. Dar cand ai o istorie de martiri, nu il pui tocmai pe Paler pe stindard, pentru ca la un moment dat ti-a injurat un adversar conjunctural, Basescu. Asta o sa dispara la un moment dat, studentimea liberala va ramane cu propagandistul comunist Paler pe firmament?

Intrebari cam grele, doar prezentul ne preseaza. Ca atare, tineretul liberal si activistii mai energici de pe acolo ar putea sa infiinteze si alte structuri, pentru a combate mai bine: Scoala Liberala de Bune Maniere "Mircea Badea" si Fundatia Liberala pentru Jurnalism Impartial "Mihai Gadea".

1 comment:

  1. Anonymous1:41 AM

    Rasul lumii este ca dupa legea asta tardiv de tarzie cu lustratia nea Paler era tocmai bun si foarte bun de lustrat!

    ReplyDelete